Kundeservice tlf.: 70 70 23 70 (man-fredag 9.00-17.00)

Væg-væg tæpper

Væg til væg tæpper

Komfort, farve og slidstyrke er vigtigt, når du skal vælge det helt rigtige væg til væg tæppe. Vi tilbyder et stort udvalg af væg til væg tæpper i forskellige typer af sisaltæpper, uldtæpper og syntetiske tæpper. Der er derfor altid et produkt, der passer til netop dine behov. Se også om der er en tæpperest som skulle passe - der er mange penge at spare.

Sisaltæpper
Uld gulvtæpper
Syntetiske gulvtæpper
Erhvervstæpper
Tæpperester
Tilbehør til tæpper

Undergulvet:

Skal være rent, ensartet sugende og tørt. Desuden fri for olie og/eller fedtpletter. Vær særlig opmærksom på dette, såfremt væg til væg tæpper monteres på eksisterende vinyl eller linoleumsgulv.

Skal være plant, fast, jævnt og fri for revner.
Stærkt sugende undergulve bør primes som forberedende foranstaltning. (ved fuldlimning over 25 m²).
Den relative luftfugtighed i undergulve af beton må ikke overstige 90% (særligt nybyggerier).
Evt. gulvvarme skal være slukket og gulvet afkølet før montering til 2 dage efter monteringen.
Montering udføres ved det rumklima som tilrådes for limtypen, normalt 18-22°. (ved fuldlimning over 25 m²).

Tæppet, gulvlim & klæber:

Anbring væg til væg tæpper og hjælpematerialer i det pågældende rum 24 timer før tilskæring påbegyndes. Det er vigtigt, at såvel tæppe som evt. gulvlim er afklimatiseret. Især i vinterhalvåret, hvor store temperaturforskelle kan forekomme.

Før
tilskæring besigtiges tæppet for synlige fejl og mangler. Findes sådanne, kontaktes JEMTEX´s service afdeling for afklaring inden den videre forarbejdning. I modsat fald tages altid forbehold i en evt. reklamationsbehandling.

Anvendelse af klæber, lim og hjælpematerialer skal altid ske i overensstemmelse med fabrikkens anvisninger.

Tæppebanernes placering:

Såfremt flere baner skal skæres sammen, skal de altid ligge i samme retning (se evt. pil-retning på bagsiden). I samme rum må kun monteres væg til væg tæpper fra samme produktions- / farveparti.

Banerne skal som hovedregel lægges med samlingerne vinkelret (90°) på den mest lysgivende vinduesvæg. Altså på langs af lysindfaldet.

For at opnå bedst muligt resultat i brug, bør samlinger på de mest udsatte steder i rummet så vidt muligt undgås. Som eksempler kan nævnes: Indgangspartier, døråbninger og under kontorstole med rullehjul.

Montering på trapper bør altid afsluttes med trappeforkanter.

Når tæppet er monteret:

Husk altid at beskytte tæpperne fra monteringen til ibrugtagningen mod beskadigelse og tilsmudsning fra efterfølgende håndværkere. Det er montørens ansvar, at afdækningen er forsvarligt gennemført og under hensyntagen til belastningen før tæppet tages i brug.

Tæppet bør under alle omstændigheder være afskærmet for direkte sollys under monteringen til 2 dage efter monteringen.

Montering:

Væg til væg tæpper kan løslægges ved belægninger mindre end 25 m².

Ved løslægning forstås, at tæppet kantfikseres med en dobbeltklæbende tape i min. 50 mm bredde for enderne og langs væggene. Ved samling af flere tæppebaner lægges en dobbeltklæbende tape i samlingen som evt. forstærkes med en bane på hver side af denne.

Belægninger større end 25 m² bør altid fuldfikseres. Fuldfikseringen kan foretages enten som: Vådfiksering eller Sliplimning.

Sisaltæpper:

Sisaltæpper med contractskum er velegnede til alle boligens rum, herunder trapper og gange med stærk trafik. Sisal tæpper med denne bagsidetype er specielt udviklet med henblik på de større krav, som stilles på bolig- og contractmarkedet.

Det er oplevelsen af det originale og simple - inspiration fra naturen - som kendetegner profilen på sisal tæpper. Sisal tæpper er naturlige og moderne.

JEMTEX´s sisal tæpper er fremstillet af plantefibre fra Agave-planten.

Naturfibre har en hel del fordele. F. eks. kan naturfibre ånde, de kan optage og afgive fugtighed, indtil de igen er i balance. Derfor er de med til at give et godt indeklima. Specielt i alt for varme og tørre rum, virker de som gratis klimaanlæg. Naturfibre afgiver varme og komfort, de er slidstærke og ældes på en optisk skøn måde, og takket være deres originalitet og ægthed skaber de et behageligt klima.

Naturfibre er gode hele året, de virker kølende om sommeren og varme om vinteren. Tæpper af naturfibre er ikke statisk elektriske, de kan derfor også lægges i rum, hvor personer og apparater (f.eks. computere) reagerer ømfindtligt på statisk elektricitet.

Endnu  en fordel, som kan nævnes er, at naturfibre er trinlydsdæmpende - med andre ord - de har en fremragende lydisolering.

Montering af sisaltæpper:

Belægninger bør altid fuldfikseres. Fuldfikseringen kan foretages enten som: Vådlimning eller sliplimning.

Den stærkeste limning opnås altid med vådlimning, men af hensyn til underlaget anvendes denne metode ofte som en "sen" vådlimning, så fugt påvirkningen bliver minimal.

Levering & kontrol:

Kontrollér omgående efter modtagelsen af JEMTEX´s væg til væg tæpper om der er fejl eller mangler. Reklamation af fejl og mangler skal ske omgående til JEMTEX´s service afdeling på tlf.: 70 70 23 70 eller pr. e-mail på adressen: info@jemtex.dk

Der ydes garanti på JEMTEX´s tæpper i henhold til købeloven. Garantien gælder kun såfremt tæppet bliver benyttet til normal brug, og er monteret efter monteringsvejledningen. Ved forkert betjening eller vold mod tæppet bortfalder garantien.

Varen må kun sendes retur efter  JEMTEX´s service afdeling er kontaktet på tlf.: 70 70 23 70 eller pr. e-mail på adressen: info@jemtex.dk

Vi tilbyder også: