Kundeservice tlf.: 70 70 23 70 (man-fredag 9.00-17.00)

Standard markiser

Standard markiser

Vi kan tilbyde 4 forskellige markiser i standardmål. Lige fra den helt billige markise til den lidt mere eksklusive med kassette og motor. Alle markiserne leveres færdig samlet lige til montering med vægbeslag. 

Billige markiser
Billige semikassette markiser
Semikassette markise med motor
Lukket kassette markise med motor

De Oftest stillede spørgsmål:

Hvad er dugen lavet af ?
Polyester. Dugen er anti mug og smudsbehandlet.

Hvordan er metallet behandlet ?
Markisebeslagene og firkantrøret er lavet i stål, som er galvaniseret før pulverlakering. Resten af stellet er i pulverlakeret aluminium eller hvid.

Hvor meget plads kræver markisen på væggen ?
20-25 cm. - Man skal dog være opmærksom på at selv om der er plads til beslagene, kan man godt få problemer med at køre markisen ud under et eventuelt udhæng. Endvidere skal man være opmærksom på ikke at montere beslagene meget yderligt i murværk, da man derved kan beskadige murværket.

Kan markiser monteres på spær ?
Nej, Markisen er KUN til vægmontering.

Hvad er mindst mulige hældning ?
10-15 cm. pr. udfaldsmeter. Dvs. at en markise med udfald på 250 cm. min. skal falde 25 cm.

Er det muligt at tilpasse bredde og udfald ?
Umiddelbart nej. JEMTEX.dk tager intet ansvar for kunders eventuelle afkortning.

Kan man selv bestemme i hvilken side håndsvinget (drejestangen) skal betjenes ? (de manuelle markiser)
Nej. Håndsvinget sidder fast i venstre side. Set fra haven.

Kan dugen afmonteres i forbindelse med rengøring ?
Ja, men vi anbefaler ikke at gøre det for, at undgå eventuelle problemer med at montere den på markisen igen.

Kan tungen afmonteres ?
Ja, ved at man fjerner endekappen på forbommen og trækker tungen ud af løbegangen og det vil være hensigtsmæssigt at afmontere tungen om vinteren, hvis hele markisen ikke afmonteres.

Monteringsvejledning:

VIGTIGT!
Montering af vægbeslagene er meget vigtigt, da de vil blive kraftigt belastet af firkant røret på markisen. Monter altid vægbeslagene på kraftigt og stabilt murværk eller træværk. Der skal fastmonteres 2 vægbeslag (3 beslag til markise på 480 cm). Monter vægbeslagene så tæt som muligt på udvendig side af armbeslaget.

Monteringshøjden af markisen:
Monteringshøjden af markisen, bestemmes af den ønskede frihøjde under forbommen. Markisen er fra fabrikken justeret til at falde ca. 20 cm. pr. meter udfald. Markisen bør ikke justeres til et fald på mindre end 10 cm. pr. meter udfald.

Da markisen når den er helt udrullet falder ca. 20 cm. x 2,5 meter udfald = 50 cm., monteres markisens firkant rør ca. 50 cm. højere end den ønskede frihøjde under forbommen.

Når monteringshøjden af beslagene er beregnet, læg 7 cm. til højden. Det totale mål afmærkes med en vandret streg på væggen. Dvs. ønskes der en frihøjde under forbommen helt udrullet på 2,5 meter vil det totale mål blive 2,0 meter + 0,5 meter + 0,07 meter = 2,57 meter. Denne vandrette streg skal passe sammen med overkanten af vægbeslaget.

Derefter måles afstanden fra yderside til yderside af armbeslagene + 3 cm. Dette mål afmærkes på den vandrette streg uden hensyntagen til den ønskede højde position af markisen. Markisebeslagene holdes i lod op til afmærkningen på udvendig side og hullerne i vægbeslaget afmærkes. Fastgør herefter vægbeslagene i lod med behæftningsmaterialet.

Montering af markisen i vægbeslagene:
Løft sammen med en hjælper markisen op til vægbeslagene og skub firkant røret ind i vægbeslagene, sørg for at vægbeslagene sidder udvendig på armbeslagene i hver side. Monter boltene i vægbeslaget og spænd møtrikkerne.

Spænd alle bolte omhyggeligt. Hvis De ikke kan skubbe firkant røret ind i vægbeslagene kan det være at hældningen på firkant røret ikke passer - hældningen tilpasses. Kan markisen stadig ikke skubbes ind i vægbeslagene, kan det være nødvendigt at løsne væg boltene en anelse for at tilpasse vægbeslagene til firkant røret. Når markisen er monteret spændes alle bolte igen.

Fjern båndet fra markisearmene, nu kan faldet på markisen justeres, hvis det er nødvendigt. Juster faldet på markisen, til begge arme har samme fald og markisens forbom er i vater helt udrullet.

BEMÆRK!

MARKISEN MÅ KUN BENYTTES TIL SOLAFSKÆRMNING I STILLE VEJR. BENYT ALDRIG MARKISEN SOM AFSKÆRMNING MOD REGN OG BLÆST. ER MARKISEN ALLIGEVEL BLEVET VÅD, RULLES DUGEN UD TIL TØRRING, SÅ SNART VEJRET TILLADER DET. EVENTUEL RENGØRING AF DUG OG STEL FORETAGES MED MILD SÆBEOPLØSNING I LUNKENT VAND.